Zandstralen van oldtimers en klassiekers

Er bestaan meerdere manieren om een koetswerk te ontdoen van oude laklagen en roest.
Zandstralen is wellicht de meest gekende en meest toegepaste. Met een mengsel van perslucht en straalzand of een specifiek straalgrit, wordt de carrosserie blank gezet en ontdaan van alle roest en oxidatie. Dit is een mechanisch proces zoals schuren of borstelen en dient met de nodige voorzichtigheid en kennis van zaken te gebeuren.

Het grootste nadeel van zandstralen is het gevaar op vervormen van de plaat. Vlakke plaatwerk-onderdelen zoals deuren, motorkappen, spatborden en dergelijke meer zijn zeer delicaat en kunnen als gevolg van warmteontwikkeling en te hoge drukkrachten vervormen.

In het verleden hebben dit probleem meermaals ervaren toen een extern bedrijf zandstraalwerk voor ons uitvoerde. Daarom hebben we beslist te investeren in een geschikte uitrusting om te kunnen zandstralen in eigen atelier. Inmiddels beschikken wij over de nodige ervaring en know-how om de meest uiteenlopende onderdelen onbeschadigd te stralen. Bij ons kunt u terecht voor het zandstralen van al uw onderdelen en  zelfs ook complete carrosserieën.

Uiteraard kunnen wij na het zandstralen uw onderdelen of carrosserie voorzien van een epoxy primer of zelfs volledig aflakken in onze spuitcabine.Bekijk de bedrijfsfilm.