Restauratie AC Cobra 1963 CSX2013

Deze authentieke Cobra met racehistorie krijgt een opfrisbeurt. Alle mechanische onderdelen worden gedemonteerd, nagezien en zonodig hersteld. Motor en versnellingsbak zijn in goede staat en worden enkel herlakt in origineel zwart, net als het chassis en alle ophangingsonderdelen. Sommige van die ophangingsonderdelen werden in het verleden al wat opgelapt of aangepast en krijgen nu dus een fatsoenlijke make-over. Hier en daar is wat slecht herstelde schade opgedoken en die wordt nu onder handen genomen.

Twee nieuwe bladveren staan ook op de lijst van te vervangen onderdelen. Meteen wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze aan te passen zodanig dat het camber voor en achter regelbaar wordt.

Heel wat herstellingen gebeurden in het verleden. Ook een aantal zaken werden in de loop der jaren aangepast. Vooral in de koffer zijn daar heel wat sporen van terug te vinden. Alle plaatwerk is doorzeefd met onnodige gaten. Dit wordt vervangen door nieuw materiaal en ook de installatie van de benzinepompen en andere zaken wordt herbekeken.

De lekkende stalen benzinetank worden vervangen door een aluminium exemplaar, door ons gemaakt in eigen atelier.

Om de afgifte van hitte terug te dringen, worden de uitlaatcollectoren keramisch gecoat en daarna ingewikkeld in warmte-isolerend materiaal.


Update 10/2012.


Naar aanleiding van 50 jaar AC Cobra werd CSX2013 tijdens de zomer van 2012 gebruikt voor een uitvoerige reportage van een magazine.
De reportage vind u terug bij de foto's. 


Najaar 2012.
Een kapotte nokkenas bracht heel wat motorschade met zich mee. Lagerschalen, oliepomp, zuigers, nokvolgers, e.d. waren beschadigd door metaaldeeltjes in de olie.
De volledige onderblok werd nieuw opgebouwd en een nieuwe nokkenas vond plaats in het blok.
Wordt momenteel afgewerkt.