Restauratie Porsche 356SC Cabrio 1964

De 356 is het begin van de Porsche Historie.
Dit model is een SC Cabrio uit 1964 en heeft de originele hardtop.

De wagen werd begin jaren negentig door de eigenaar aangekocht in Duitsland. De Porsche was rijdend en een paar jaar werd hij zo gebruikt. Iets later werd beslist de auto te restaureren. De restauratie werd aangevat door een garage van prestige wagens maar het project liep vast en bleef uiteindelijk 15 jaar stilstaan.

Na heel wat jaren kwam de 356 dan bij ons terecht.

In eerste fase werd alles gedemonteerd wat er nog in zat. Daarna werd de kas volledig gezandstraald. De inspectie die daarop volgde, deed ons vaststellen dat in het verleden al heel wat oplapwerk was uitgevoerd. Ook het Belgische restauratiewerk liet te wensen over. Polyester plamuur en nieuwe platen over oude rottigheid waren troef. Bovendien werd de kas gelast zonder enige ondersteuning. Dit bleek toen we de deuren en de hardtop monteerden op proef. Geen enkel onderdeel paste en naden van 1,5 tot 2 cm waren meer regel dan uitzondering. Door ondeskundig laswerk was de volledige carrosserie vervormd.

Uiteindelijk zetten we de kas op de lasbank met op maat gemaakte calibers. Eerts werd deze gerecht en daarna verstevigd. We deden de deuren terug passen en ook de hardtop kwam netjes op zijn plaats.

Daarna volgde een vrij lange periode van lassen en plaatwerk. Gedurende die fase werden alle kokers en normaal onbereikbare plaatsen zorgvuldigd gezandstraald en behandeld met epoxy primer. De fouten uit het verleden werd systematisch rechtgezet. Het resultaat is een cabrio die zijn originele stijfheid terug heeft en bovendien 100% roestvrij werd gemaakt.

De volgende stap was de fijnafwerking van de carrosserie. Deur- en koffernaden werden afgewerkt met tin zoals dit vroeger bij Porsche ook het geval was. Daarna kwam de rest aan de beurt tot alles netjes strak stond.
Inmiddels is de Porsche volledig gespoten in zijn originele kleur. Ook de bodem en wielkasten zijn afgewerkt naar origineel voorbeeld.

De volgende fase is de wederopbouw.