Restauratie Oldsmobile 98 Convertible 1966

Deze zeldzame Oldsmobile 98 stond reeds heel wat jaren te wachten op een complete make-over. Het is een model uit Californië en was 100% roestvrij. Toch werd beslist de wagen body-off te restaureren om zo een topresultaat te kunnen afleveren.

Het chassis werd eerst onder handen genomen. Deze werd compleet gestript tot de laatste schroef. Met het oog op originaliteit werden alle bouten, moeren, schroeven en andere bevestigingsmaterialen uitvoerig gereinigd en daarna opnieuw wit verzinkt. Remmen, ophanging, motor en versnellingsbak werden onder handen genomen en voorzien van nieuwe onderdelen rechstreeks uit de States.
Het chassis zelf werd gezandstraald, gemetalliseerd en gepoederlakt, net als alle losse onderdelen. Enkele zaken werden verchroomt zoals luchtfilter en kleppendeksel, andere werden gelakt of verzinkt. Geen enkel onderdeel werd vergeten en het chassis verkeerd nu in een absolute nieuwstaat.

De carrosserie had rondom slecht herstelde ongevalschade. Niets ernstigs, maar toch handenvol werk om de zaken terug strak te krijgen, vooral als je weet dat de auto 2meter breed en 6 meter lang is. Na de nodige uren krimp-, klop- en schuurwerk werd de kas opnieuw op het chassis geplaatst en was de wagen klaar voor het spuiten. Inmiddels werden ook alle aanbouwdelen terug op hun plaats geschroefd.

Volgende werzaamheden zijn onder andere een nieuwe benzinetank maken, plaatsen van een nieuwe cabriokap en alle chroom onder handen nemen.